Sinusgroup

Jan van den Boom maakte van 1966-1968 deel uit van de regionale beatgroep “The Sinus Group” uit Loo. De vijfmans formatie was in die periode bekend en geliefd bij de plaatselijke fans.

 

Jan stopte en de band ging uit elkaar.

 

 

Rond 2012 kwam meer vrije tijd beschikbaar en het plezier in het maken van muziek kwam terug. Het spelen met vrienden werd al snel een wekelijkse aangelegenheid en het begin van een band was een feit. De sound van de muziek uit de jaren ’60 en ’70 kwam langzaam terug.

 

In december 2013 meldde Joop Schoenmakers zich. Joop was ook lid geweest van een beatgroep uit de jaren ’60 in Groesbeek. Begin 2015 werd met drummer Frans Driessen uit Didam gevraagd zich aan te sluiten. Ook Frans is een ervaren senior in de muziekwereld.

Tenslotte kwam begin 2016 Joop Thuyns bij de band spelen. Naast gitaar speelt Joop keyboard en heeft in diverse bands gespeeld. Dit maakte de Sinusgroup geheel compleet.

 

De 4 mans 65+ formatie heeft de naam Sinusgroup herkozen en speelt een gevarieerd repertoire van rustige ballades tot stevige rock, van instrumentaal tot blues.

 

Sinusgroup werkt momenteel wekelijks aan zijn repertoire-opbouw in een eigen oefenruimte met eigen installatie. Daarmee willen we de nostalgische en voor velen herkenbare sound van de ‘60”en´70 weer tot leven laten komen uit onze jeugddagen.

Optredens die we hebben uitgevoerd en de reacties daarop was voor Sinusgroup een signaal om vooral door te gaan op deze ingeslagen muzikale weg.

 

Sinusgroup bestaat uit:

Joop Thuyns

Sologitarist, toetsenist en zanger

Joop Schoenmakers

Slaggitarist en zanger

Frans Driessen

Drummer/ percussionist en zanger.

Jan van den Boom

Basgitarist en zanger. (Contactpersoon)

 

E-mail: janboom@xs4all.nl

Tel: 0316-263605

Mobiel: 06-20095313