De Schutterij

EVEN VOORSTELLEN

Schuttersvereniging St. Anna is opgericht op 13 september 1873 door zo'n 30 leden.


In 1927 kreeg het een eigen schuttersgebouw aan de Babberichseweg alwaar het nog steeds gezeteld is.


De doelstelling van de schuttersvereniging is bevordering van de leefbaarheid binnen de gemeenschap van Oud-Zevenaar, het behouden van de dorpscultuur met een eigen gezicht en het organiseren van traditionele dorpsfeesten en andere evenementen. Het actief betrekken van de jeugd bij culturele activiteiten en festiviteiten.

Vanuit de schutterij hebben weer andere verenigingen hun oorsprong gevonden zoals de Harmonie St. Martinus (1947), Drumfanfare St. Anna (1950), Schietvereniging St. Antonius (1951), Handboogvereniging St. Anna (1985), Carnavalsvereniging De Nachtuulen (1958).

ZUSTERVERENIGINGEN

ONDERSCHEIDINGEN

Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan is de schutterij in 1998 onderscheiden met de koninklijke erepenning in.


In 1986 is de europese prijs voor Regionale Cultuur toegekend.


In 1993 is de 1e prijs van de “landelijke leefbaarheidwedstrijd "een kern waar pit in zit" behaald.


Zowel in 1981 als in 1988 is de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging de Nachtuulen behaald nl.  “de Orde van de Smaragdodige Nachtuul “ vanwege verdiensten voor de Oud-Zevenaarse gemeenschap.

HET SCHUTTERSGEBOUW

Het schuttersgebouw dateert uit 1927 en heeft in de loop der tijd diverse verbouwingen ondergaan om aan de wensen tegemoet te komen.


Allereerst de parkeerplaats waar zo'n 80 auto's geparkeerd kunnen worden, het gehele terrein is voorzien van verlichting.


De grote feestzaal kenmerkt zich door een ruime dansvloer van 9x26 mtr, in de zijvleugels bevinden zich de tafels met banken of stoelen, dit afhankelijk van het evenement.

Het podium heeft een afmeting van 4,5x14 mtr en is voorzien van moderne podiumverlichtingsregeling.


De bar bevindt zich naast de entree en keuken. De grote zaal kan in aparte delen worden gesplitst zodat ook kleinere bijeenkomsten hier kunnen plaatsvinden. De zaal kent ook een verlichtingsregeling.

De verwarming van de zaal gebeurt d.m.v een heteluchtverwarmingsysteem.

De grote zaal biedt maximaal plaats aan 800 bezoekers.


In het gebouw vinden vaste activiteiten plaats zoals repetities van de zusterverenigingen verder worden er diverse evenementen in georganiseerd zoals kermis, schuttersfeest, carnaval, concerten en diverse vergaderingen.

Verdere evenementen zoals kunstmarkt en rommelmarkt. De zaal voldoet aan alle eisen die goedgekeurd zijn door gemeente,brandweer en politie. Het gebouw beschikt ook over diverse ruime nooduitgangen volgens de nieuwste eisen.


Binnen ons schuttersgebouw hebben wij een gezellige bruine kroeg: De Nachtwacht. Hier kunnen onze verenigingen terecht voor een gezellige nazit, vergaderingen en kleinere evenementen. Ook zijn hier regelmatig activiteiten voor leden en van onze jeugdclub JOZ. De Nachtwacht heeft een eigen bar met tap, gezellige inrichting en natuurlijk is hier de ‘Old Sènderse Nachtwacht’ te bewonderen.