Schietvereniging
Oldtimertreffen

Schuttersvereniging St. Anna

SCHIETVERENIGING ST. ANTONIUS

De geschiedenis.

De vereniging werd opgericht op 23 oktober 1951, er werd toen geschoten in het schuttersgebouw. In 1965 werden achter het schuttersgebouw twee banen gebouwd voor een schietafstand van 12 meter, er was toen weinig ruimte bij de banen zonder enig comfort, het heette dan ook het schiethok. Daarna werd in 1979 begonnen met het huidige gebouw, toen gingen we van een schiethok naar een schietsalon waar de leden met plezier naar toegingen en nog gaan.

Ons schietlokaal is gelegen aan de Babberichseweg 58 (achter het schuttersgebouw van St. Anna).

Ook werd er in het verleden met verschillende schietverenigingen uit verschillende plaatsen zoals Zevenaar, Lobith en Didam een kleine competitie van twee avonden per jaar geschoten. Deze traditie wordt nog steeds in stand gehouden met St. Hubertus uit Zevenaar, dit jaar al voor de 28e keer. Deze schietavonden gaan natuurlijk aan de ene kant voor het winnen, dit lukt dan de een dan de ander maar ook omdat het leuk is zo af en toe met anderen te schieten.


Het heden.

Het ledenbestand op dit moment is, 24 dames en 24 heren, met een gemiddelde leeftijd van tussen de 28 en de 70 jaar.Er wordt drie maal per jaar een competitie verschoten, zowel voor luchtbuks als voor kruisboog. Alle eerste zondagen van de maand, wordt er ook een competitie geschoten. Deze zondagen worden goed bezocht, door de leden die niet op de dinsdagavonden kunnen schieten. Buiten de gewone competitie wordt er ook nog een competitie geschoten waar meer geluk aan te pas komt, de vrije baan competitie, hierin kunnen de schutters die wat minder goed schieten toch nog prijzen winnen.

Wij schieten met luchtbuks en met kruisbogen, voor de luchtbuks hebben we twee banen van 12 meter en voor de kruisboog een baan van 10 meter.


De activiteiten.

Elk jaar schieten met St. Hubertus Zevenaar, dan wordt er een fietstocht georganiseerd in juni (begin van de vakantie). In oktober wordt een avond georganiseerd, kegelen, oud-hollandse spelen, een feestavond of andere bezigheden. Dan wordt in december voor het begin van de kerstvakantie het beroemde kerstprijsschieten, waarin iedereen een prijsje zal winnen geschoten.

Wij hebben een leuke vereniging, waarin altijd plaats is voor nieuwe leden. Wij hopen dan ook dat die genen die dit stukje lezen eens kennis komen maken om te zien hoe leuk het is om te schieten en daarna gezellig bij elkaar te zijn.


Oldtimertreffen

Copyright © Schuttersvereniging St. Anna, Oud-Zevenaar -   Wepdiezainer   -